(Intervieuw) Fairtrade Schijndel lonkt naar Veghel en St.Oedenrode voor een fairtrade Meierijstad

Reactor Fairtrade Schijndel from Mans van de Laar on Vimeo.

mei 2016 leerlingen Elde college kijken film "The True Cost"


nieuwe opnamen SMEK

20-05-2016
Eerlijk koken
Deze week werden weer opnamen gemaakt voor de derde uitzending van SMEK (Smakelijk Eten Met Eerlijke Kost). Te gast waren Annie van Hoof, aspergeboerin uit Olland en Peer Wouters, bestuurslid van het Brabants Asperge Genootschap. Zij bereidden onder leiding van Leon Twigt een maaltijd met asperges als belangrijkste ingrediënt. Om hun plezier in de teelt en vooral ook het eten van asperges nog eens te benadrukken, zongen zij ook nog eens het Aspergelied, geschreven en gecomponeerd door Annie van Hoof.De recepten van de aspergemaaltijd zijn later te vinden op de facebookpagina’s van SMEK en Fairtrade Schijndel.

Kookprogramma van LOS en Fairtrade
SMEK, Smullen Met Eerlijke Kost

17-02-2016
Fairtrade en de Lokale Omroep Schijndel (LOS) gaan Smekken, ofwel Smullen Met Eerlijke Kost.
Daarvoor komen de beste koks uit de regio naar Schijndel. Voor de camera wordt een maaltijd bereid die nagenoeg helemaal bestaat uit Fairtrade ingrediënten en streekproducten. Het eerste deel van dit programma is al opgenomen en staat op de rol voor uitzending in februari. Robert van den Brand bijt het spits af. Robert is inmiddels geen professioneel kok meer, maar veel mensen zullen hem nog wel kennen uit restaurant ’t Brandpunt waar Schijndel node afscheid van genomen heeft. De plaats van handeling is de keuken van zorghoeve ’t Binnenveld waar Caroline van Esch de Smekkers met plezier ontvangt. Caroline is dan ook de eerste gast van het kookprogramma.
SMEK is een idee uit de koker van Marischka Klotz van de LOS en Maud Pijnenburg van Fairtrade. Tijdens een kookworkshop van Fairtrade kwamen zij op het idee om dit vaker te gaan doen en dan voor een groter publiek.
“Robert kookt op aanschouwelijke manier”, vertelt Marischka. “Je kunt het zo namaken, maar het is wel veel smakelijker dan de doorsnee maaltijd die wij zelf koken.” De boodschappenlijst en de recepten van de gerechten komen op de Facebook pagina van SMEK: Facebook.com/lossmek

De eerste uitzending van SMEK vind plaats op zondag 21 februari om 19:00 uur.
De uitzending wordt herhaald t/m zaterdag 27 februari om 9:30 u, 15:00 u en om 19:00 uur.
Het programma is op het analoge kanaal van de LOS te bekijken op de bovengenoemde tijden of op de website van de LOS: Los Schijndel of op de programma pagina: Smek
Daar vind je tevens het recept van de eerste uitzending.

Filmpjes en reportages die voor SMEK zijn gemaakt kunnen op youtube worden terug bekeken:
Making of SMEK
Slagerij Dennis van de Ven
PLUS
Zorghoeve t’ Binnenveld

Fair en lokaal Het bijzondere aan dit kookprogramma is volgens Marischka dat het volledig uitgaat van streekproducten en Fairtrade ingrediënten. Dat past volgens haar bij deze tijd. “We willen graag eerlijk eten. Producten die van ver komen zijn vaak onder slechte omstandigheden verbouwd en verhandeld. Fairtrade ziet er op toe dat de boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Het gebruik van streekproducten sluit daar op aan. Dat is fair en bovendien duurzaam. En, ook belangrijk, we eten met de seizoenen mee.”

Foto: De LOS kwam met groot materieel naar het Binnenveld. Er werden maar liefst vijf camera’s gebruikt om het kookprogramma

3 januari 2016 Groot verlies voor Fairtrade werkgroep Schijndel en Sint Michielsgestel

In memoriam Irène van der Maesen
4 januari 2016
Onrecht, daar kon Irène van der Maesen niet tegen. Of het nu hier in Schijndel was, of in de verre landen waar ze vaak heen ging, ze verafschuwde elke vorm van onrecht. Het is dan ook geen toeval dat ze uiteindelijk haar doel vond in het propageren van eerlijke handel, Fairtrade. Kinderarbeid, vrouwenonderdrukking, slavernij, het zijn de noemers waar ze mee af wilde rekenen. Onvermoeibaar sjouwde ze langs winkels, horeca en instanties om haar verhaal te vertellen. “Koop eerlijk, koop Fairtrade.” Op zondag 3 januari overleed ze, in de volle kracht van wie ze altijd was.

Irène van der Maesen was Fairtrade! Geen enkel ontbreken van een Fairtrade-label ontging haar. Geen bezoek aan het gemeentehuis, of ze controleerde de theedoos; geen kopje koffie bij de lokale horeca of ze vroeg of er geen Fairtrade-variant voorhanden was; geen bezoek aan een kledingwinkel zonder de labels te controleren. Fairtrade kleurde haar leven en daarmee ook het onze. Ze duwde en porde ons als we even pauzeerden. In een strijd die zo belangrijk was als deze, moesten persoonlijke ongemakjes maar even aan de kant. Doodmoe werden we wel eens van haar, maar meer nog wist ze ons te inspireren. Daags voor kerstmis vergaderden we nog bij haar, de dag ook dat een interview met haar in de MooiSchijndelKrant verscheen. Haar betrokkenheid was integer en echt. De onrechtvaardigheid van ongelijke kansen deerde haar en daar verzette ze zich tegen met alles wat ze had.

Het ging haar allemaal niet snel genoeg, maar toch was het dankzij haar dat Schijndel de eerste Fairtrade gemeente van Brabant werd. Het was ook dank zij haar dat spoedig daarna ook Sint Michielsgestel zich Fairtrade gemeente mocht noemen. “We zijn taaie rakkers”, was haar vaste uitspraak als iets niet lukte. Wij zetten het werk voort dat Irène is begonnen, als taaie rakkers, samen met Fairtrade.

Irène we zullen je missen.

Stichting Werkgroep Fairtrade Schijndel

Interview LOS november 2015


Fairtrade Bordjes uitgereikt

"Laat zien dat je voor Fairtrade kiest"
Onder dat motto reikt Fairtrade Schijndel raambordjes uit aan winkeliers en ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van Fairtrade.
Onlangs- najaar 2015- mochten Dhr. J. Heeren van Spar Heeren en Dhr I. Dirckx van Albert Heijn Schijndel
dit bordje in ontvangst nemen. Zowel Spar als Albert Heijn hebben diverse Fairtrade artikelen in hun assortiment.

Ook Bizzi ondersteunt de Fairtrade gedachte, o.a. door Fairtrade koffie-en thee te schenken.
Karen Vermeer ontving uit handen van mw Irène van der Maesen een professionele Fairtrade voetbal.

Jeugdvakantiewerk Wijbosch ook Fairtrade!

Elk jaar wordt er een fantastische week met verschillende activiteiten voor alle kinderen uit Wijbosch en Schijndel georganiseerd. Dit jaar vindt Jeugd Vakantie Werk Wijbosch plaats van zondagavond 23 augustus t/m zaterdagochtend 29 augustus 2015

1 ander festival, Fairtrade ambassadeur Burgemeester Jetty Eugster deelt Fairtrade stickers uit

foto Wendy van Lijssel juni 2015

Fairtrade kookworkshop 30 oktober 2014, 't Binnenveld Schijndel


Eat-inn 2104 Schijndel


Fairtrade lunch bij Werkboerderij Buitengewoon in Berlicum,
op donderdag 14 augustus

In het kader van St Michielsgestel Fairtradegemeente organisert Werkboerderij Buiten gewoon een lunch in "de Kas".
Molenaarbakker Jo van den Heuvel komt met zijn rijdende hout gestookte oven het brood en de pizzabodems ter plaatse bakken.
De groenten voor de salades zijn van eigen kweek. Voor zover mogelijk worden fairtrade producten gebruikt. De lunch kan bestaan uit pizza, broodjes, diverse salades, koffie , thee en limonade.

Locatie :
Beekstraat 46 5258 EG Berlicum
tel. 088-3451980 of 06-1776453
email: buitengewoon@cello-zorg.nl
Tijd 11.30-14.00 uur
Prijs : € 10,00 p.p.
aantal personen : maximaal 30

Graag aanmelden vóór 7 augustus per email of telefoon !!!

Fairtrademodeshow in de Glazen Boerderij

Schijndel - Fairtrade mode is mooi, kleurrijk, modisch en zeker niet duur
Bovendien is Fairtradefashion gegarandeerd eerlijk geproduceerd.
Dat draagt net even lekkerder.

De modeshow is op zaterdag 12 april om 14 uur
in Art Gallery Twan van de Vorstenbosch in de Glazen Boerderij.

Fair Fashion is mode met een verhaal. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van Lovely uit Dhaka in Bangladesh. Met een groepje van acht vrouwen beschildert Lovely zijden sjaals en zijden stoffen waar kleding van gemaakt wordt. De vrouwen behoren tot een achtergestelde groep omdat zij katholiek zijn. Ze werken via Folk Bangladesh voor de exportmarkt. De vrouwen van de Lovely-groep maken mooie producten waar ze een eerlijke prijs voor krijgen. Sari werkt nauw met de vrouwen samen, organiseert cursussen en ondersteunt hen bij de bedrijfsvoering. Een klein verhaal, maar wel belangrijk voor de vrouwen van de groep. Zo heeft elk kledingstuk van Sari een eigen verhaal.

Kunst mode en muziek
Er is meer te zien en te doen op zaterdag 12 april.
Naast Fairfashion is er kinderkledingmode, eveneens met een verhaal. Er zijn tassen en accessoires met een eerlijke achtergrond, er is muziek, Lotte van der Heijden zingt, begeleid door Twan van de Vorstenbosch en natuurlijk is er kunst. En zelfs dit programma is nog maar voorlopig, omdat er meer mensen zijn die een bijdrage willen leveren.

Meer informatie over de modeshow per mail Fairtradeschijndel@gmail.com of per telefoon bij Anita 073-5430609.

Overhandiging "Eerlijke winkelroute" 26 oktober 2013 Schijndel.tv schijndel over eerlijke winkelroute

Eat Inn 213

Fairtrade Symposium 22 juni

Schijndel was de eerste Fairtrade gemeente van Noord-Brabant en dat is geen toeval. De gemeente voert een actief beleid op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en MVO.
Burgerinitiatieven in die richting worden aangemoedigd en ondersteund. Het ambassadeurschap van de burgemeester is daar een voorbeeld van.
Fairtrade – eerlijke handel - draagt bij aan het welzijn van arbeiders en productiegemeenschappen in derdewereldlanden. Tegelijk is Fairtrade uitgegroeid tot een serieus perspectief voor ondernemers hier te lande.

‘No aid but trade’ is een nieuwe vorm van ontwikkelingshulp waarin ondernemers belangrijker zijn dan collectanten; een vorm bovendien waarin de term ontwikkelingshulp kan vervallen omdat er sprake is van eerlijke uitruil van goederen en diensten. Daar profiteert ook het Nederlands bedrijfsleven van,zo blijkt uit de cijfers.

‘No aid but trade’ klinkt ook door in het onderwijs. Het wederzijds perspectief is in de plaats gekomen van de nadruk op eenzijdige hulp. Onderwijsprojecten zoeken de kracht van partners in derdewereldlanden. Hiermee wordt de toekomst van Fairtrade vastgelegd.

Fairtrade ontbijt op moederdag 2013 Schijndel

Ook in 2013 wil de Fairtrade werkgroep u graag laten kennis maken met de vele Fairtrade producten die in de Schijndelse winkels aanwezig zijn! Kom naar ons Fairtrade ontbijt op 12 mei in het Cultureel Centrum 't Spectrum. Entree: een Fairtradeproduct dat aan de voedselbank Schijndel wordt geschonken.

Voor meer informatie zie : Fairtrade ontbijt op Moederdag

Repaircafé is Project van het jaar Rabobank Schijndel-Sint Oedenrode !

Geplaatst op: 11/04/2013 Schijndels Weekblad

Tijdens een feestelijke ledenbijeenkomst van de Rabobank Sint-Oedenrode-Schijndel werd vorige week dinsdag in ’t Spectrum het Repair Café uitgeroepen tot Project van het Jaar.
Het evenement op 2 april was ingericht volgens het beproefde concept van De Wereld Draait Door met Omroep Brabant-presentatrice Carla van Loon in de rol van Mathijs van Nieuwkerk. Tafeldame was Bouwien Jansen, directievoorzitter van de bank. Wethouder Peter Roozendaal schoof aan om zijn licht te laten schijnen over de intentie om te fuseren met Sint-Oedenrode en wellicht nog een derde gemeente.In plaats van de Jakhalzen waren er nu Dividend Dassen. Tussen de verschillende onderdelen door trad de band Van der Aa’s en Zekhuis op. De avond werd afgesloten Riny Boeijen in de rol van Nico Dijkshoorn. Om de kiezers te verleiden op hun project te stemmen, kregen de vertegenwoordigers van de diverse projecten de kans een korte toelichting te geven. Het viel daarbij op dat de presentatrice voor sommige projecten aanzienlijk meer belangstelling toonde dan voor andere. De titel Project van het Jaar en bijbehorend prijs van 1000 euro werden, na stemming onder de aanwezige leden van de bank, uitgereikt aan de vertegenwoordigers van het Repair Café, Inge Schouwink en Irène van der Maessen. Ook de eerder uitgebrachte internetstemmen telden mee in deze keuze.In het Repair Café draait alles om repareren. In de werkplaats bij Welzijn de Meierij zijn gereedschap en materialen aanwezig om van alles, eventueel met hulp en advies van een vakman, te kunnen repareren.
Zeven projecten waren in Schijndel genomineerd voor de titel van Project van het Jaar bij de Rabobank Schijndel-Sint Oedenrode. De genomineerden, die allemaal afgelopen jaar al een bijdrage hadden ontvangen voor hun project in het kader van het Coöperatief Dividend van de Rabobank, waren: de keuken in sociaal cultureel centrum De Vink; een AED voor Winkelvereniging ’t Zuid; het Repair Café van Welzijn de Meierij; de Teens Tent voor het jeugdcarnaval; de Week van de Amateurkunst, en tenslotte de Skêndelse Kwis.

Fairtrade bij Jobshop Eldecollege

Via een maatschappelijke stage brengt middelbare scholieren in contact met een andere wereld dan hun eigen dagelijkse besognes. Een zogenoemde Jobshop op het Elde College biedt organisaties met maatschappelijke relevantie ruimte om zich te presenteren aan de leerlingen. Deze laatste op hun beurt hebben hier de kans om een stage te vinden die past bij hun interesse en talenten. Fairtrade gemeente Schijndel heeft goede ervaringen met stagiaires. In hun stage leren ze van dichtbij wat Fairtrade betekent en doen ze hun best een bijdrage te leveren. foto: De Jobshop in het Elde College heeft het karakter van een echte banenbeurs.

Schijndels eerste Repair Café succesvol

Het is meteen druk in het Repair Café (foto: Henk van Abeelen)

De aftrap van het Repair Café in Schijndel kende een succesvolle aftrap. Op enig moment was het zelfs nodig om nummertjes uit te reiken omdat er een kleine rij stond voor de elektronicareparateurs. Wethouder Van Roozendaal opende het Repair Café door een schemerlamp te verlichten. Hij gaf aan blij te zijn met het initiatief. Van gemeentewege wil hij een bijdrage leveren door regelmatig aan te schuiven bij de koffietafel van het Repair Café. Voor hem een manier om rechtsreeks met de inwoners van Schijndel in contact te treden.

Dit eerste Repair Café op donderdag 27 september 2012 is het begin van een maandelijkse reparatiedag in BWI Het Palet. Het initiatief hiertoe werd genomen door Irène van der Maesen, voorzitter van de Stichting Fairtrade gemeente Schijndel. Irène: “Er verdwijnen veel te veel dingen in de prullenbak omdat men denkt dat ze niet meer gemaakt kunnen worden. Dat is verkwisting van materiaal en daarom slecht voor ons milieu.” Het is duidelijk dat haar mening wordt gedeeld door de bezoekers die soms gehecht zijn aan hun spullen of anders blij dat ze weten dat iets niet meer te repareren is. Irène legde het idee voor aan BWI Het Palet waar een soortgelijk initiatief op tafel lag, maar nog niet in behandeling. Hiermee werd een vruchtbare samenwerking geboren.

Tijdens het eerste Repair Café werden er fietsen gerepareerd, kreeg een elektrische zaag het vonnis: “niet meer te herstellen”, werden gaten in een trui op creatieve wijze gestopt, audioapparatuur met succes hersteld, of ook “versleten” verklaard, een naaimachine gemaakt en er kwam nog meer langs.

Impressie van een geslaagde Fairtrade Eat inn

Doe mee met de Fairtrade Eat Inn op 25 augustus

Op 25 augustus wordt de eerste Schijndelse Fairtrade Eat Inn gehouden. Samen genieten van thuisgekookte gerechten waarin vooral veel Fairtrade ingrediënten verwerkt zijn. De Eat Inn wordt gehouden in de ecologische tuin van de familie Gloudemans op de Vlagheide 8a Schijndel, aanvang 17.00 uur.

De deelnemers koken thuis een deel van een maaltijd, bijvoorbeeld een voorgerecht, en delen dat ter plekke met anderen die bijvoorbeeld soep of een hoofdgerecht hebben gemaakt. Als iedereen voor drie a vier personen kookt kunnen we een feestelijk buffet maken met een royale keus voor iedereen. Iedereen brengt ook zijn eigen drankjes mee en zelfs een eigen bord en bestek. Een picknick voor een persoon dus, maar dan wel samen met heel veel anderen.
Mensen die graag mee willen doen maar niet in staat zijn om zelf een bijdrage mee te brengen (bewoners van verzorgingshuizen kunnen bijvoorbeeld niet koken op hun kamer) zijn ook welkom, maar het zou fijn zijn als dat wel even gemeld wordt.

Voor er getafeld wordt krijgen de deelnemers uitleg over de unieke, ecologische tuin van de familie Gloudemans. Er komen meer mensen die iets bijzonders te vertellen hebben over Fairtrade of die iets bijzonder willen laten zien. Iedereen kan zich inschrijven om mee te doen bij FairtradeSchijndel@Gmail.com

Aanvang 17.00 uur.
Fairtrade ingrediënten: alles van Max Havelaar, bijv. quinoa, rijst, couscous, suiker, kruiden, koffie, thee, chocolade, ananas, bananen en mango’s.
Zie voor recepten-inspiratie : recepten
Meer informatie bij Irene van der Maesen, 073-5944182 of bij Maud Pijnenburg 073-5493749

Wrap met gerookte makreel en tapenade
Lunchgerecht voor 4 personen, Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Ingrediënten:
- ½ pak (4 stuks) kleine tortillawraps
- ½ krop sla, ca. 8 blaadjes, gewassen en gedroogd
- 1 gerookte makreel (ca. 380 g), schoongemaakt
- 6 el Tapenade peppersweet*
- ½ komkommer, in lange repen
- 1 eetrijpe avocado, schoongemaakt en in reepjes
- 1 zoete puntpaprika, zaden verwijderd en in reepjes
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

Bereidingswijze:
Bedek 4 tortilla's met de knapperige blaadjes sla. Meng de gerookte makreel met de tapenade en verdeel dit over de slablaadjes. Leg nog een dikke reep makreel-tapenade in het midden van de tortilla. Leg daaromheen reepjes avocado, komkommer en zoete puntpaprika en rol de tortilla's op. Omwikkel de wraps met huishoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verwijder vlak voor het serveren het huishoudfolie en snijd de wraps schuin doormidden. Serveer ze in een servet of wikkel ze in een reepje bakpapier en zet vast met (keuken)touw.
Witlof met geitenkaas en honing
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten:
8-12 struikjes witlof (afhankelijk van de grootte)
20 g boter
4 el Tropische honing vloeibaar* 200 g geitenkaas
75 g walnoten, grof gehakt
75 g cashewnoten*, grof gehakt
enkele takjes verse tijm, blaadjes afgerist
zout en vers gemalen peper
* Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de struikjes witlof over de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de witlof in circa 10 minuten gaar. Neem de witlof uit de pan, laat het goed uitlekken en druk het extra vocht eruit. Vet de ovenschaal in met een beetje boter en leg de witlofstruikjes in de schaal. Verkruimel de geitenkaas boven de witlof, maal er peper overheen en verdeel er de honing over. Meng de walnoten met de cashewnoten en de blaadjes tijm en verdeel dit ook over de witlof. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de witlofschotel. Plaats de ovenschaal in de oven en grill tot de bovenkant van de witlofschotel een mooi goudbruin korstje heeft. Lekker met gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Impressie Fairtrade ontbijt mei 2012 in "De Vink"


Indruk Fancy Fairtrade 30-10-2011


foto's Mirjam Konijnenberg en Lieke van Helvoirt

Schijndel eerste Brabantse Fairtrade gemeente!

Dus dit gaan we vieren !
Iedereen is welkom op 30 oktober in Cultureel Centrum 't Spectrum
van 15.00-18.00 uur op onze "Fancy Fairtrade".

Geniet van de Fairtrade modeshow, Djembé workshop voor groot en klein, dans, muziek, oud-Hollandse kinderspelen en Fairtrade eten en drinken.
Tijdens dit feest met exotische kleuren, geuren en smaken verkopen we ook souvenirs uit verre bestemmingen voor kleine prijsjes ten bate van Stichting Fairtrade Schijndel.

zie ook www.allesvanschijndel.nl

Indruk van het goed bezochte "Awaren"plein tijdens Hartemert Schijndel 28-08-2011

Recycle kunst


Fair Trade Gemeente Schijndel organiseert een creatieve

WEDSTRIJD

voor jong en oud. We dagen jullie allemaal uit om iets moois te maken van je afval!
Gebruik blikjes, plastic bekertjes, koffiefilters, papier, karton, kurken, doppen, flessen etc. en maak je eigen afvalkunstwerk!

Er zijn 3 categorien: basisschool, middelbaar onderwijs en volwassenen.
Een deskundige jury van de KEG (www.kegschijndel.nl) beoordeelt de inzendingen, welke in eigendom van de makers blijven.
(TIP: kijk eens in de wereldwinkel naar voorbeelden!)
De beste tien objecten worden tentoongesteld op de Hartemert in Schijndel.


Bedenk de komende tijd dus goed wat je weggooit!
De tentoonstelling van de beste 10 werken vindt plaats op zondag 28 augustus op de Hartemert in Schijndel.

De ‘‘afval’’ kunstwerken kunnen tot uiterlijk 20 augustus worden ingeleverd bij:
de Wereldwinkel in Schijndel, Hoofdstraat 174.
Afmeting kunstwerk: alles mag, of je nou een tas maakt, een huisje bouwt, een schilderij of een bloemenvaas, wees creatief!
Het tentoonstellingsoppervlak is 20x30 cm, dus houdt er wel rekening mee dat het daarop past.
Corporate dividend Rabobank: Niet gewonnen, toch rijk!

De werkgroep Fair Trade was een van de vijf genomineerden voor een van de drie prijzen die de Rabobank jaarlijks uitgeeft aan goede doelen. De hoofdprijs ad 7500 euro ging geheel met onze instemming naar de dames die ervoor zorgen dat mensen met een beperking toch kunnen zwemmen. Een prima doel vinden wij!
Voor Fair Trade was er een troostprijs van duizend euro, waar wij buitengewoon blij mee zijn. Zo hebben we niet gewonnen, maar zijn we toch rijk, want met duizend euro kunnen we Schijndel een heel eind verder helpen op weg naar de titel Fair Trade Gemeente.


Fairtrade Gemeente Schijndel i.o. genomineerd voor Coöperatief Dividend Rabobank!

Bij Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Daarom schenken zij een deel van hun winst aan de gemeenschap.
Na het overweldigende succes van de afgelopen jaren, investeert de Rabobank ook nu weer per gemeente een bedrag van € 15.000 in maatschappelijke, duurzame, sociale en culturele projecten. Een selectiecommissie, bestaande uit leden van de bank, heeft per gemeente 5 projecten genomineerd. Zie: www.rabobank.nl
Kijk op de tabbladen voor de genomineerden projecten in Sint-Oedenrode en Schijndel.